sâmbătă, 22 februarie 2014

Klorane

Cand mi-am pregatit bagajul pentru maternitate, i-am cumparat si Sofiei tot ce ii trebuie, inclusiv sampon. Mai exact un gel spumant pentru par si corp de la Klorane, are extract de galbenele, nu are parabeni, coloranti sau conservanti si este foarte delicat cu pielea bebelusului! Sofia s-a nascut fara par, nici acum nu are cine stie ce podoaba, insa am spalat-o doar cu acest gel si nu am avut probleme cu lacrimi, iritatii,alergii sau cojite ! Este foarte usor pentru mine sa o spal , pentru ca folosesc un singur produs! Tin sa va amintesc ca 3 luni, draga mea fetita, a plans la baita, dar plans nu gluma!
Recomand cu drag Klorane!
Gasiti informatii despre Klorane pentru bebelusi cat si pentru adulti aici !!!
Sursa foto: http://www.klorane.ro/bebelusul/
Va pupam!
Sanatate!

joi, 20 februarie 2014

Calgel, ajutor cand dintii sunt pe cale sa apara.

Ma repet, Sofia are 9 luni si jumatate, insa nu are dinti. De cateva saptamani, sa fie o luna chiar, este foarte agitata noaptea, asa ca , tot asteptand dintii i-am luat Calgel. La inceput nu m-a lasat sa o dau, nu dechidea gura si gata, am momit-o de cateva ori si am reusit sa aplic gelul minune, ea a dat de gust si ii place , nu stiu cat ii mai ramane pe gingii pentru ca se linge pe botic dupa ce o dau cu el ! Ideea este ca accepta cu drag acum sa o dau, chiar rade cand ma vede ca desfac tubul si se amuza tare cat ii fac masaj! Happy me!
Si acum cateva informatii despre acest gel gingival:
Ingrediente active: clorhidrat de lidocaina 0,33% si clorura de cetilpiridina 0,10%
Cantitate ambalaj: 10 g
Detinator App: McNeil ,  este produs in Marea Britanie.
Indicatii: Amelioreaza durerea din timpul eruptiei dentare, se foloseste la copii cu varsta peste 3 luni, aplicand pe degetul curat aproximativ 7.5 mm de produs.Nu se foloseste mai mult de 6 ori/24 h!!!
Va pupam!
Sanatate!

joi, 6 februarie 2014

Sofia 9 luni - La multi ani, iubire mica!

Ieri a fost ziua fetitei mele, Maria Sofia a facut 9 luni, nu imi dau seama cum a trecut timpul. Mai are putin si face un anisor si parca nici nu imi amintesc cand a fost mica, mica..ma uit pe poze si ma mir cum de nu mi-a fost frica sa ii fac baita, sa o schimb,  asa micuta si firava era.
Timpul trece repede pentru ca ea mi-l umple cu energie, mai nou pozne, gangureli, tipete, plansete si multa activitate! Este un copil fantastic, cu o personalitate puternica (prea puternica !!! ) , nu cedeaza deloc, cedez eu inaintea ei de fiecare data! Ea reuseste, cu mare succes , sa ma tina la picioarele ei, cred ca asta e si menirea noastra, a mamelor, a ne facem puii sa se simta cei mai importanti, cei mai minunati si cei mai iubiti! Imi place sa imi petrec zile si nopti alaturi de ea, cu toate ca ma oboseste teribil, rar dorm 3 -4 ore adunat pe noapte , este destul! Cand ma trezesc si o vad cum se ridica direct in fundulet cu plapuma in cap si cu fatuca ei, somnoroasa, imi vine sa o mananc <3 , imi trece oboseala! Si ea, ca sa fie sigura ca nu adorm , tipa, tipa la mine intr-una ( acum de exemplu, stau in pat cu laptopul pe brate, ea e in patut langa mine si imi tipa in ureche...trage de laptop si ma trage de par ...cum sa nu o iubesti !!!??? :)) )
De fiecare data de ziua ei i-am facut tort, tiramisu sau o prajiturica...ea nu stie ce e dulcele, dar eu fac si sarbatoresc alaturi de al nostru "tatic" Paul ! <3
- Offf..ii zic acum sa nu mai tipe si ea da din cap ca NU !!! :)) -

Petru 9 luni i-am facut un soi de prajitura/tiramisu. In general iau ce imi place de la mai multe prajituri si fac una, "experimetul" de ieri a iesit super bun.
Am folosit piscoturi Boromir si le-am insoropat ca la tiramisu, am cumparat ornament din Lidl - am dat 3.5 lei pe o cutie cu inimioare, crema,crema..o..crema este super, facuta din:
1 litru lapte
9 linguri faina
1 cub margarina Rama
1 pachet zahar pudra ( 500 gr in Lidl se gaseste )
1 pachet zahar vanilat Dr. Oetker
1 esenta vanilie
Laptele se pune la fiert si se adauga faina, se amesteca cu telul ca sa nu faca cocoloase, se fierbe pana se face un  terci.
Margarina se freaca cu zaharul pudra si cel vanilat.
Terciul se lasa la racorit si cat este caldut se incorporeaza crema de margarina! Si uite asa iese o crema buna,buna...facuta in casa!
Va pupam!
Sanatate!