marți, 19 august 2014

La mare cu Sofia

Multa vreme ne-am gandit si razgandit daca vom merge la mare, Sofia , fire alintata si cu personalitate , ne-a facut sa na intrebam mereu daca vor reusi sa avem un concediu cat de cat normal !
Am riscat , tatal meu chiar ma intreba, dupa ce nepoata lui draga se tavalea pe jos ca nu reusea sa ma induplece sa ii dau "nu mai stiu ce lucru", daca sunt sigura ca vreau sa plec cu ea !
Cu o saptamana inainte de plecarea la mare am fost la parintii mei la tara, acolo Sofia a facut rosu in gat si s-a ales cu mucisori ! De rosu in gat am scapat cu Ospamox ( antibiotic, stiu!!! dar fetita mea face febra 39.9 si nu imi permit sa stau cu ea asa 7 zile cat isi fac efectul homeopatele :( ! ), iar mucisorilor le-am pus capac la mare !
Am plecat in intervalul 6 - 11 iulie, nici foarte cald, nici foarte aglomerat, atmosfera placuta!
SURPRIZA concediului a venit din partea Sofiei, care s-a comportat exemplar , atat de cuminte a fost incat sotul a spus ca ne mutam la mare daca la intoarcere Sofia revine la "vechile" obiceiuri ( nu s-a tinut de cuvant, iar Sofia si-a accentuat "tupeul/alintul/NU STIU CUM SA IL NUMESC).
In fiecare dimineata ne-am trezit la 4,5 sau 6 , de multe ori ea se trezeste sa pape la aceste ore, a fost simplu, o imbracam, ii faceam laptele si il serveam pe ponton !
Am avut noi termos, blender si fierbator, am cumparat fructe si iaurt! Daca plecati luati cu voi si un cutit, noi nu am avut si tare greu am gasit unul!!!! La pranz i-am dat mancarica la borcan,  dar nu prea a vrut sa pape,  intr-o zi un chelner dragut ne-a pregatit un piept de pui la gratar fara condimente, decat putina sare, Sofia l-a devorat, bineinteles dupa ce am gustat noi din el ! De cand am revenit din concediu,  Sofia nu ma mananca dat la blender ci bucatele mici, vrea sa manance singura si are mai multa pofta de mancare!!!
Dupa 2 zile de siroaie, rauri de muci, au disparut complet!
Ne-am bucurat tare de timpul petrecut 100% in 3 , ne-am reincarcat bateriile familiei si am multumit lui Dumnezeu ca Sofia a fost cuminte!