joi, 11 decembrie 2014

Buna dimineata

Nu am mai postat de foarte mult timp, motivul este scuza , a fost o vara frumoasa si am stat foarte mult afara cu Sofia. Singurele zile cand nu am iesit au fost cele cu febra, de la rosu in gat si stomatita aftoasa/gingivita . Am sa va povestesc in detaliu in urmatoarele postari , deoarece a venit iarna ( fara soare ) si iesim doar jumatate de ora pe zi , astfel o sa am timp sa postez cu retete/tratamente si ponturi !
Acum doarme, are un program ciudatel de somn, doarme la pranz de la 13 la 15 si seara adoarme foarte tarziu, undeva pe la 23-24 , speram sa schimbam ora in urmatoarele saptamani.
Ce mai face Sofia la 1 an si 7 luni?!
Vorbeste din ce mai mult si mai clar , este mai cuminte , dar foarte alintata si impunatoare , recunoaste bunicii si casa lor ( am fost in weekend acasa si cand a vazut casa parintilor mei  a inceput sa o strige pe mama , "Anca" de la Ancuta si tataiiiiiii ) , stie sa scoata sunete ca: broasca, cocosul, ursul,catelul, oaia. vaca , curcanul (comica tare) , calul , puiul , lupul (auuuuuuu) , rata , gasca , pisica , tigrul ( arrrr si face din mana ca si cum ar zgaria ) .
 Stie sa numere in felul urmator: Eu spun unu, ea spune doi, eu spun doi , ea spune trei ( tei ) eu spun trei ...si atat :D
Se da singura pe tobogan , o pazesc mereu din spate sa nu cada pe scari , acolo a invatat sa numere, scare are 5 trepte ... si daca eu spun de trei ori si ea de doua ies cinci :))) se termina scarile .
Mananca singura si ciorbita si laptele cu cereale, cu lingura mare , si nu mai face dezastru.
Ii plac cartile si nu jucariile, nu are o jucarie preferata insa are 20 de carti favorite , le recunoaste pe cele de la nana . Nana ei i-a adus 4 carti si stie exact care sunt de la ea .
Aaaa si danseaza, si ce fel danseaza , talent innascut , cel putin la reclama de la Orange se trezeste si din somn .
A inceput sa manance, dar ciorbita de pui este un "must" la noi in casa ! Papa omleta din doua oua si parmezan o data pe saptamana, fructe si seminte zilnic , ii plac fulgii de migdale , nucile , alunele (cele de la tataiiiii ) , am incercat smochinele, curmalele, prunele deshidratate ,  dar nu sunt pe gustul ei , am observat ca nu ii place dulce, ii plac mai mult covrigii, sticksurile cu susan  si ii plac  muraturile , morcovul murat e favoritul ei .
Si cea mai mare realizare , FACE PIPI LA OLITA, in schimb treaba nr doi inca este "plasata" in pampers. Cand iesim afara ii pun pampers, noaptea la fel , a inceput sa il ude din ce in ce mai putin, uneori deloc, dar daca nu sunt pe faza cand se trezeste face in pampers , daca o pun repede pe olita, ne-am scos ! Cu treaba mare, cand simte ca vine , imi scoate pampers din dulap si se duce pe saltea  se intinde ( ea care fugea cand ii puneam scutecul!!!) si asteapta sa il pun ! La inceput s-a constipat, tare rau ( imi venea sa plang de ea, mai ales ca nu stia ce se intampla, neavand aceasta problema niciodata). Cand am inceput cu olita, spalam zilnic o masina plina de pantaloni, sosete si body-uri (ca sa stiti ce va asteapta) facea cate putin, dar non stop !!! Acum face la 2 h , si cand doarme la pranz nu face deloc!
S-a trezit , gata cu lauda, la olita si la bucatarie !
O zi frumoasa, cu soare in suflet, daca pe cer nu vrea sa mai iasa!
Sanatate si pupici!
Sandita si Maria Sofia!

2 comentarii: