joi, 30 ianuarie 2014

Biscuitii Plasmon, cerealele Topfer si ce am mai mancat...

Am inceput sa ii dau biscuiti Sofiei cam pe la 7 luni, diversificarea am inceput-o, cu legume , la 6 luni ! Dupa ce am ajuns la fructe, adica la mar dimineata, am inceput sa ii caut biscuiti   respectiv cereale . Pediatru mi-a spus sa ii dau Nestle cereale, am luat in prima faza ( pe cele care se fac cu apa ) Sofia papand inca san, m-am gandit ca nu are rost sa ii dau lapte praf ca sa ii pot da cereale, bine ca exista cele care se fac cu apa! Nu am fost compatibila cu aceste cereale, nu stiu de ce, adica stiu de ce...am gasit altele ( si la recomandarea mamicii Oana ) am trecut pe Topfer- sunt bio, se fac cu apa si mi se par mult mai ok!
Despre biscuitii plasmon pot spune doar ca, Sofia ii iubeste! I-am cumparat granulati ca sa ii fac cu mar si intregi sa ii dau sa roada, ea tot ce atinge baga si in gura , nu si acesti biscuiti, pe ei ii sfarama cu degetele si ii arunca dupa pat ! Noroc ca se dizolva si acestia la fel ca cei granulati, deci ii voi folosi in piureuri! Cand a avut rosu in gat i-am dat zeama de legume cu biscuite dizolvat in biberon si a papat!


Eu ii iau de la salofarm, unde i-am gasit cu 33 ron cutia, insa am vazut pe .farmaciatei.ro mai ieftini !


Despre ce a mai papat Sofia, nu e foarte mult de scris, nu ii prea place sa pape mancare, am citit/auzit ca bebelusii care inca papa san fac nazuri la mancare, asa trebuie sa fie caci ea mananca putin!!!


Are 9 luni fara 6 zile si mananca : supa crema de legume (ardei,ceapa,broccoli,conopida,telina,pastranac,patrunjel,sfecla,rosii cherry,dovlecel si morcov) , ii place asa simpla sau cu putin ulei de masline, insa nu se poate doar cum vrea ea, asa ca din cand in cand adaugam carne de vita, galbenus, carne de pui sau cereale.A mancat si spanac cu galbenus, culmea i-a si placut!
Fructul preferat e marul, mai nou a descoperit mango si am observat ca ii place ! Perele nu ii plac foarte tare, dar din cand in cand mananca!Fructele( mar, mango,pere,gutui sau piersica) i le dau dimineata cu branza facuta in casa ( Napolact 3.5 % grasime si zeama de lamaie ) ori cu biscuiti. Seara, adica pe la 17-18 ii dau cereale/biscuiti cu iaurt (Napolact 3,5% grasime) in zilele bune mananca un iaurt intreg, ori compot in loc de iaurt. Compotul e facut de mine, e fara zahar, in borcanele mici, eu am de gutuie si mama i-a facut de piersica. Daca seara ii dau zeama dimineata ii fac fructele la blender :)
Cam acestea sunt noutatile!
A...stati asa,Sofia sta singura in picioare si merge pe langa pat , deschide sertare, trage de tot ce prinde, si merge de-a busilea prin toata casa ( cu viteza ) ! 

P.S. Ce e in farfurie, ii dau la blender, mai putin ceapa si rosia, ii pun zeama si mananca jumatate :)
Va pupam!
Sanatate!
                                                                                       

6 comentarii:

  1. noi acum descoperim cate ceva, avem doar 3 lunite :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La multe lunite! E minunata aceasta perioada, cand ne ajutam puii sa cunoasca lumea! :) :*

      Ștergere
  2. Eu nu am copii, deci nu prea stiu ce sa comentez cand vine vorba de diversificare. Asa ca ma rezum la un simplu salut! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru produse de sanatate dedicate copiilor, eu va recomand produsele de la ChildLife. Eu am cumparat de la Remedii Online.http://www.remedii-online.ro/collections/produse-naturiste-pentru-copii. Sunt foarte bune!

    RăspundețiȘtergere
  4. Si noi folosim produsele de la Plasmon, sunt foarte ok. Le luam de pe site-ul bebeardealul.ro. Au preturi bune si ei sunt foarte seriosi. Iar in legatura cu produsele de la Secom, si noi le-am folosit si ne-au facut bine. Tot de la ei le luam deoarece au preturi mici.

    RăspundețiȘtergere